0

Laserontharing Leopoldsburg

Gladde oksels, een onbestaande bikinilijn en geen beharing op je gezicht, dat is toch het ideaalbeeld voor inwoners van Leopoldsburg. Veel mensen kiezen voor een permanente laserontharing om een definitieve komaf te maken met ongewenste haargroei. Zo goed als elk lichaamsdeel komt ervoor in aanmerking. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen kiezen voor permanente ontharing in Leopoldsburg. Mannen laten hoofdzakelijk overbeharing op de rug, schouders en buik verwijderen. Vrouwen kiezen eerder voor de bikinilijn, het gelaat of de oksels. Lees hier meer de verschillende methoden die er zijn, IPL en de diode laser, welke het beste aansluit bij uw huidtype, wat de eventuele voor- en nadelen zijn, en welke prijzen je kan verwachten.

Wil jij definitief van ongewenste haar af?

Vergelijk prijzen van salons die laserontharing aanbieden in de provincie Limburg

Hoe werkt laserontharing?

Overweeg je een permanente ontharing, dan is een laserbehandeling een mogelijkheid. Bij deze methode straalt er licht op de pigmentatie of melanine in de haren. Het haar warmt op, en de haarzakjes raken beschadigd. Op die manier worden de haarzakjes als het ware uitgeschakeld. Er groeit steeds minder haar. Na enkele jaren kan het wel aangewezen zijn om nog eens terug te gaan. De huid heeft namelijk een groot herstelvermogen en zorgt ervoor dat de haarzakjes opknappen. Zo kan er na enige tijd opnieuw haargroei voorkomen.

Wat is overbeharing?

Wanneer je last hebt van dikke haren op plaatsen waar je deze normaal niet ziet, spreekt men van overbeharing. Dit is meestal niet gewenst. Bij vrouwen gaat het dan vooral over plaatsen waar doorgaans alleen mannen beharing hebben, zoals op de bovenlip, kin, hals, op de rug, en in de lies. Zo zijn er vrouwen die wekelijks hun ‘snor’ scheren in Leopoldsburg. De oorzaak kan verschillend zijn. Overbeharing kan bijvoorbeeld genetisch of hormonaal zijn. Permanente ontharing met een laserontharing kan dan soelaas bieden.

Wat voor laserbehandelingen zijn er in Leopoldsburg?

Lasers zijn lichtbronnen die een bepaalde lichtkleur afgeven. Iedere huid is anders. Het verbaast dan ook niet dat er meerdere methoden bestaan. Zo bestaan er apparaten specifiek voor vaatproblemen, pigmentproblemen,… Het is van groot belang je goed te informeren alvorens je van start gaat. Hieronder worden twee soorten methoden kort besproken: IPL en diode laser. Aan jou om te bepalen welke het beste bij jouw huidtype en wensen aansluit.
laserontharing

IPL

IPL, ook wel lichtontharen genoemd, staat voor intense pulsed light. Dit type werkt niet met een laser, maar een soortgelijke techniek waarbij intense lichtflitsen worden uitgestraald. De warmte van deze flits wordt geabsorbeerd door het pigment. Hierdoor raakt het haarzakje beschadigd en uitgeschakeld. Er groeit niets meer. Het nadeel van IPL is dat ook de omringende huid verwarmd wordt. Deze kan licht geïrriteerd worden. Daarnaast werkt deze methode ook alleen bij donker haar. Lichte haren zullen de flits niet absorberen, omdat er niet voldoende pigment aanwezig is.

DIODE

Een diode laser is een efficiënt toestel voor permanente ontharing. Het kan in een korte tijd een grote huidoppervlakte glad maken doordat de straal groter is. In tegenstelling tot IPL kan hij alle huid- en haartypen aan, zowel licht als donker. Reken er wel op dat je vier tot zes maal moet terugkeren naar het schoonheidssalon in Leopoldsburg. De haarzakjes worden volledig vernietigd, waarvoor herhaling nodig is. Het voordeel is dat de omliggende huid niet geïrriteerd wordt. Het resultaat: een permanent gladde huid. Lees hier meer over de diode laser.

Is laser ontharen veilig?

Het antwoord luidt: ja. Lasers, dat klinkt beangstigend en gevaarlijk, maar ze gaan net heel doelgericht te werk. Ze worden zo ingesteld om enkel de haarzakjes te beschadigen. Het is natuurlijk wel zo dat ieder huidtype anders is. Het is daarom aangeraden om eerst wat achtergrondinformatie te lezen of bekijk onderstaande video over hoe een laserbehandeling werkt. Wil je zekerheid, ga dan naar een goed schoonheidssalon in Leopoldsburg waar ze je voldoende informatie geven over welke apparaten ze gebruiken. Zo ben je zeker dat je er geen brandwonden of huidirritaties aan overhoudt.

Video afspelen

Welke gebieden komen in aanmerking voor laserontharing?

Zo goed als alle ongewenste haargroei kan je permanent verwijderen met een laser. Bij dunne huid, zoals deze rondom de ogen, wordt het echter wel afgeraden. De huid is hier erg gevoelig en kan daardoor snel beschadigd worden.
Populaire zones zijn de bikinilijn, de oksels, het gezicht (kin, bovenlip, bakkebaarden) en de benen. Over het algemeen zijn het voornamelijk vrouwen die kiezen voor een permanente ontharing in Leopoldsburg. Bij mannen gaat het meestal over het verwijderen van overbeharing op de rug, schouders en buik.

Vrouwen

Mannen

Wil jij definitief van ongewenste haar af?

Vergelijk prijzen van salons die laserontharing aanbieden in de provincie Limburg

Hoeveel laserbehandelingen heb je nodig?

Een laserbehandeling kan enkele maanden duren. De haren kunnen enkel vernietigd worden wanneer ze in de groeifase zitten, omdat ze dan melanine bezitten. Aangezien de haren nooit op hetzelfde moment in de groeifase zitten, is het nodig om het proces meerdere keren uit te voeren. Gemiddeld wordt er gevraagd om minimaal vijf keer terug te komen. Zo bereik je het beste resultaat. Dit is geen exacte wetenschap, ieder huidtype is verschillend. Zo kan het zijn dat de klus bij jou in drie of acht keer geklaard is.

Is laserontharing pijnlijk?

Dit is afhankelijk van waar op het lichaam je haar wilt laten verwijderen en hoe hoog je eigen pijngrens is. Over het algemeen is laserontharing niet pijnlijk. Het bezorgt je een tintelend gevoel, net als een klein prikje. Deze pijn is kort en verdwijnt weer snel. De meeste mensen beschrijven het hooguit als een licht irritant gevoel, een kleine prijs voor een gladde huid. Natuurlijk zijn sommige lichaamsdelen nu eenmaal gevoeliger dan andere. Je benen zijn bijvoorbeeld minder gevoelig dan je kin.

Wat zijn de prijzen van een laserbehandeling?

Hoeveel u betaalt voor een laserbehandeling is afhankelijk van verschillende factoren. Om te beginnen het lichaamsdeel dat u wilt laten ontharen. De benen hebben grotere oppervlakten dan je oksels of bikinilijn. Daarnaast kunnen de prijzen erg verschillen van schoonheidssalon tot schoonheidssalon. Een mogelijke verklaring is de kennis van de schoonheidsspecialiste en de kwaliteit van de apparaten. Gemiddeld ligt de prijs tussen de €60,- en €80,- voor de bovenlip, €120,- à €170,- voor de bikinilijn. Voor een permanente ontharing van je benen schommelen de prijzen tussen €350,- en €450,-.
armen ontharen

Voor- en nadelen van definitief ontharen

Denk jij eraan om je ongewenste haargroei permanent te laten verwijderen met een laserontharing in Leopoldsburg? Informeer je dan goed, want het is een definitieve beslissing. Hier staan de voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen

Nadelen

Wordt laserontharing ook vergoed?

Verschillende zorgverzekeraars bieden een terugbetaling aan. Doorgaan moet je hiervoor wel een bijkomende verzekering afsluiten. Bovendien zijn er enkele voorwaarden aan de terugbetaling verbonden. Zo is het noodzakelijk dat je doorverwezen wordt door een huisarts of specialist. De behandeling moet uitgevoerd worden door een erkende schoonheidsspecialiste, hij of zij moet lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, geregistreerd zijn in het Kwaliteitsregister Paramedici, en een gespecialiseerde ANBOS-schoonheidsspecialist zijn. Indien al deze punten van toepassing zijn op uw behandelaar, én u een (bijkomende) verzekering hebt die laserbehandelingen terugbetaalt, kunt u uw geld recupereren.

Wil jij definitief van ongewenste haar af?

Vergelijk prijzen van salons die laserontharing aanbieden in de provincie Limburg

Tips voor en na de laserbehandeling

Voor een optimaal resultaat van de laserontharing in Leopoldsburg zijn er enkele tips waarmee je rekening kan houden. Om te beginnen is het best om het lichaamsdeel zes à acht weken voor het proces niet meer bloot te stellen aan zonlicht. De winter is hiervoor de beste gelegenheid. Zelfbruiner of bodylotion smeren is afgeraden. Ook tot acht weken erna is het aangeraden om rechtstreeks zonlicht op het behandelde deel te vermijden. Wanneer je de zon toch opzoekt, is het best om je in te smeren met een zonnecrème met factor 50. Zo vermijd je pigmentvlekken als gevolg.

Uw bedrijf op deze pagina? Informeer naar de mogelijkheden...

Heb jij een vraag voor ons? Neem vrijblijvend contact op!