0

Gezichtsontharing

gezichtsontharing

Je benen waxen, epileren of scheren, het resultaat is altijd hetzelfde: je steekt er veel tijd in, en je benen zijn maar twee dagen echt glad. Ben je dit beu, wil je een resultaat dat definitief is? Dan kan je een laserbehandeling overwegen. Vooral vrouwen kiezen voor deze oplossing. Bij laserontharing worden de ongewenste haartjes permanent. Twijfel je nog? Dan zal deze informatie over de behandeling, de voorzorg en nazorg, en de prijs je zeker interesseren.

Benen permanent ontharen

Vooral in de zomer hebben vrouwen graag gladde benen. Toch kan een laserbehandeling ook voor mannen soelaas bieden. De taboe rond esthetische ingrepen bij mannen is vandaag gelukkig verdwenen, iedereen kan last hebben van ongewenste haren of overbeharing. Toch komt niet ieder haartype in aanmerking voor een laserontharing: te fijne donshaartjes hebben niet voldoende pigment en zijn daarom moeilijk behandelbaar. Wie wil in aanmerking komt voor permanente ontharing, moet tussen de vijf en acht behandelingen rekenen.

Ongelofelijk hoeveel tijd ik bespaar nu in mijn benen niet meer hoef te scheren…

Goed voorbereiden op laserontharing

Ga voor en tijdens de laserbehandeling niet onder de zonnebank. Ook lichaamsdelen die je laat behandelen, of hebt laten behandelen, bescherm je best voor de zon. Wil je toch naar buiten gaan en is blootstelling aan de zon onvermijdelijk, gebruik dan een zonnecrème met een zeer hoge beschermingsfactor. Tussen de behandelingen mag je de benen ook niet epileren of waxen. Scheren mag wel. Tijdens de behandeling zal je een brandend gevoel hebben, dit verdwijnt na de behandeling. Ook de roodheid trekt meestal snel weg.

Hoe gaat de laserbehandeling is zijn werk?

Je lichaam permanent ontharen door het te laten laseren klinkt beangstigend, maar als je eenmaal weet hoe de laserontharing in zijn werk gaat, is het al een pak minder eng. Om te beginnen wordt de zone die je wilt ontharen ingesmeerd met een laag transparante gel. Zo word je huid niet beschadigd. Daarnaast wordt het apparaat, de laser, ingesteld op jouw huid- en haartype. De laserstraal werkt in op het melanine van de ongewenste haartjes. Met andere woorden: het pigment wordt verhit, waardoor de haarcellen vernietigd worden en er niets meer uit zal groeien. De behandelaar en jij zetten allebei een bril op die je ogen zal beschermen tegen de lichtflitsen. De kop van de laser glijdt snel over de huid, elk stukje wordt ongeveer een seconde bestraald.

Onderbenen, bovenbenen, knieën en voeten ontharen

Bijna alle zones komen in aanmerking voor laserbehandeling, op voorwaarde dat de haartjes niet te dun of licht zijn. Je kan ervoor kiezen om alles te laten laseren, of enkel de onderbenen of bovenbenen, afhankelijk waar jij de meeste ongewenste haren hebt. Ook knieën en voeten kunnen definitief onthaard worden. Vooral mannen kiezen ervoor om de voeten permanent te laten laseren omdat zij hier het meeste last hebben van ongewenste haren.

Laserontharing op video

Gemiddelde prijzen voor het definitief ontharen van benen

De prijs van de laserbehandeling is afhankelijk van de zone die je laat ontharen. De benen zijn een grotere oppervlakte dan bijvoorbeeld de oksels, en dat zal doorgerekend worden in de prijs. Daarnaast kan het ene schoonheidssalon duurder zijn dan het andere. Een mogelijke verklaring hiervoor is de kennis van de specialist, of de kwaliteit van de gebruikte apparaten. Dit zijn de gemiddelde prijzen:

  • Benen volledig – tussen €350,- en €400,-
  • Bovenbenen – tussen €190,- en €250,-
  • Onderbenen – tussen €190,- en €250,-
  • Voeten – tussen €30,- en €50,-

Voordelen nog kort op een rijtje:

  • Comfortabel
  • Definitieve ontharing
  • Time-saver
  • Discreet
  • Veelal (gratis) intakegesprek

Heb jij een vraag voor ons? Neem vrijblijvend contact op!