0

Armen ontharen

armen ontharen

Erger jij je aan het haar op je armen? Dan kan je ervoor kiezen om deze te ontharen. Het gebeurt niet zo vaak als het ontharen van de oksels, maar toch worden ook armhaar steeds vaker onder handen genomen. Lange of donkere haren kunnen een doorn in het oog vormen bij mannen en vrouwen. En je kan natuurlijk niet het hele jaar door lange mouwen dragen. Voor wie hierin geïnteresseerd is, zijn er verschillende opties. Hier onder lees je meer over het permanent ontharen van de armen: hoe werkt een laserbehandeling en wat is de prijs?

Armen permanent ontharen

Je armen scheren is een pijnloze manier om van je armhaar af te geraken. Helaas zijn er ook heel wat nadelen verbonden aan scheren: stoppeltjes, bultjes, scheerirritaties, sneetjes (vooral bij de ellebogen), allergische reacties en ingegroeide haartjes. Bovendien groeit het in no time terug. Een pijnlijke en moedeloze cyclus. Ook waxen en ontharing crèmes hebben slechts kortstondig resultaat. Je armen permanent ontharen door het te laten laseren is een definitieve oplossing. Het geeft een langdurig resultaat waarbij de haargroei afneemt. Meestal zijn er vijf tot acht laserontharingen nodig.

Eindelijk kan ik weer korte truitjes en t-shirts dragen zonder mij te schamen.

Goed voorbereiden op laserontharing

Als je besloten hebt definitief komaf te maken met je armhaar via een laserbehandeling, is het aangeraden om bepaalde voorzorgsmaatregelen te treffen. Om te beginnen is het belangrijk dat je de haartjes niet uittrekt tot zes weken voor de behandeling. Dus niet waxen of uittrekken met een pincet. Scheren mag wel tot drie dagen voor de laserontharing. Ga niet onder de zonnebank en probeer je armen niet bloot te stellen aan zonlicht, dit drie tot zes weken voor de behandeling. Ook zelfbruiner crème kan je tot minstens drie weken voor de laserontharing best in de kast laten staan. Dit geldt ook voor tijdens de behandelingsbeurten.

Behalve voorbereiding is nazorg ook van groot belang. Enkele uren tot een dag na de behandeling kan de huid rood en vlekkerig zijn. Een koud kompres kan deze pijn verlichten. Er kunnen ook kleine korstjes ontstaan maar die zullen snel weer verdwijnen. Probeer zo’n twee weken na de behandeling uit de zon te blijven.

Hoe gaat de laserbehandeling is zijn werk?

Bij permanente ontharing wordt er gewerkt met een laser. Je huid zal gekoeld worden met een speciale gel of koelingsapparaat. Zo brengt de laser geen schade aan de huid. Daarnaast wordt het gebruikte apparaat ingesteld op jouw huid- en haartype. Er bestaan verschillende soorten methoden. De meest gebruikte zijn IPL en de diode laser. Het verschil is eerder technisch. De lasertechnieken werken met lichtgolven of lichtflitsen die energie uitstralen. Deze energie wordt opgenomen door het pigment rond de haarwortel. Op die manier worden de haarwortelcellen opgewarmd en beschadigd. Bij de diode laser is de straal groter, dit type laser alle huid- en haartypen aan. IPL werkt enkel bij donker haar.

De laser wordt gericht op de huid met overmatige beharing. Sommige haarzakjes zitten in de groeifase. Daarom moet de behandeling herhaald worden.

Voorarmen, bovenarmen, handen en oksels ontharen

Overbeharing laten laseren is een efficiënte en permanente manier van ontharing. Wil je vaarwel zeggen tegen ongewenste haren op meerdere plaatsen op je lichaam? Dat kan. Zowel bij mannen als vrouwen. De behandeling wordt echt afgesteld op jouw vraag. Wil je enkel je onderarmen laten ontharen, dan kan dat. Je kan ook kiezen voor de hele arm, zowel onderarm als bovenarm, alsook de handen en oksels. Tijdens een eerste intakegesprek of consult wordt afgesproken welke lichaamsdelen je definitief wil ontharen met de laserbehandeling.

Laserbehandeling op video

Gemiddelde prijzen voor het definitief ontharen van armen

Prijzen voor het definitief ontharen van armen
De prijs is afhankelijk van welke lichaamsdelen je wilt laten laseren. Dit zijn de gemiddelde prijzen per behandeling, zowel voor mannen als vrouwen:

Voordelen van laserontharing nog kort op een rijtje:

  • Comfortabel
  • Definitieve ontharing
  • Time-saver
  • Discreet
  • Veelal (gratis) intakegesprek

Heb jij een vraag voor ons? Neem vrijblijvend contact op!